A vendégház kívülről

 

Miskolc-tapolcára látogatva egy nagyon kedves helyet tekinthetünk meg, a Sziklakápolnát. Ezt a szép létesítményt az évek során nagyon sok turista és közeli településekről érkező érdeklődő tekintette meg, akik tetszését maradéktalanul el is nyerte.

 

A Verebes-tanyaként emlegetett régi birtok, mely egy nemes úr tulajdonát képezte a régi időkben, csupán egyszerű, részlegesen kivájt barlangokkal rendelkezett. Később ezek egyike került bővítésre, korszerűsítésre. A csodálatos kilátás is segített a hely kiválasztásában.

 

Közös összefogással, neves tervezők munkájának köszönhetően sikerült kialakítani a kedves vallási jellegű helyet. Találhatók itt szentségeket ábrázoló alkotások, festmények, szobrok és öntött haranggal is rendelkezik.

 

1935-ben felszentelték a templomot, de a későbbi évek folyamán a korszerűsítések, építészeti kiegészítő munkálatok tovább folytatódtak, egészen az 1940-es esztendő végéig.

 

Sajnos a háború ezt a helyet sem kímélte, komoly károk keletkeztek és ezek kijavítása nem tűrt halasztást. A mostani állapot teljes megközelítése 1965-re vált elérhetővé. Azóta áll a nagyközönség rendelkezésére.

 

Miskolc-tapolcán tett látogatás során kár lenne kihagyni ezt a kedves, szép élményt nyújtó helyet.

 

Olcsó apartman Miskolctapolcán egy kellemes sétára a barlangfürdő bejáratától.